Saturday, July 19, 2014

HAPPY 3rd ANNIVERSARY !!!!

Pada 4 Jun 2014 yang lalu genap lah 3 tahun usia perkahwinan aku and my lovely sista Farhana....Alhamdulillah. Banyak pengalaman pahit and manis yg telah ditempuhi selama tempoh 3 tahun ni. Ye la uolls...sedangkan lidah lagi tergigit inikan pula suami isteri. Dalam tempoh ini juga kami byk belajar memahami perangai masing2. Bak kata org, dalam awal2 umur perkahwinan ni byk cabaran dan dugaan yg perlu dilalui pasangan yg baru membina rumah tangge ni...ye la mane tak nyer mase mule2 kawin kite kne ubah cara hidup kite, klau dulu tido sorang, mkn sorang, jejln sesorang...tp lepas kawin tido berdue, mkn berdue, jln berdue..pegi mane2 atau buat ape2 mesti berdue la...

And lg satu bukan kate mase kawin jek byk pkai duit tp lps kawin pun kne byk pkai duit..ye la mase tu la nak cari rumah sewa la...atau nak beli rumah la and then lps tu nak beli brg2 rumah, nak renovate rumah la...ishh..mcm2 lg la....(bg mereka yg tinggal di umah mertue mcm aku ni mmg bersyukur ya amat la...ye la dah save budget kat situ, heheheh...) tp tak semestinyer korang jd kedekut tahi hidung masin lak...kne la bantu keluarga mertue jgk..ye la contohnyer keluar la duit sket beli brg2 dapur ke, byr bil2 yg patut ke..ni dah la dok free sume pon nak free..hah tak baik gitu k....be nice to your family tak kire la family kite or family mertue insyallah...hidup kite lebih diberkati...amin....

ok la malas nak bebel panjang2..jom tgk doa yg bole kite semu amalkan khas utk uollss yg dah berumah tangge..insyallah rumah tangge kite akan lebih bahagie insyallah sehingga ke syurga hendaknye......



video


 -THE END-

Selamat Beramal..Thank U sudi baca





No comments:

Post a Comment