Tuesday, July 22, 2014

RESEPI SALAD TELUR SEMUDAH 1,2,3 !!!

Mmg dah lame rase nyer nak berkongsi resepi yg pernah n slalu kite buat...tp ye lah ade jek rintangan dan halangan, heheheheh...ye la byk bende yg nak dikongsikan smp telupe nak post psl resepi ni. Nak kate diri ni pandai masak idak jgk ler...tp klau sket2 tu bole la..
insyallah akan berusaha tuk cube resepi2 baru lg lps ni.

So, resepi yg pertame ni adalah "RESEPI SALAD TELUR SEMUDAH 1,2,3"
haaa...ko hado?? tajuk resepi pon dah meletops uollss..rugi klau tak cube ek...
ok la resepi ni bukan saje sesuai tuk mereka2 yg takde mase nak masak susah2 tu but also for uollss yg nak berdiet tu...hopefully this recipe akan jd one of your fav one after this...insyallah ye..jom kite tgk bahan2 and cara nak wat resepi ni..

Bahan-bahan:

2-3 biji telur(tuk mkn sorang 2 biji telur cukup)
salad (ikut suka hati nak byk mane)
black pepper (klau nak pedas letak byk)
mayonis (ikut suka nak letak byk or sket)
thousand island (ikut suka nak letak atau tak)
sos cili (klau nak pedas letak byk)

Cara-cara:

1. Rebus telur dan kupas kulitnya. Kemudian belah telur kpd 4 bahagian 
(ikut suke hati uolls la nak belah berape ye)
2. Bersihkan daun salad dah potong kecil-kecil
3. Susun daud salad dan telur tadi ke dlm pinggan
4. Taburkan serbuk black pepper, mayonis, thousand island dan sos cili ke atas daun salad dan telur td. Kemudian gaulkan semua bahan td.

Ok...dah siap!!!! Dah bole mkn dah (klau nak masuk peti sejuk dlu pun bole)


Thank U sudi baca...nnt kite kongsi resepi lain pulak ok...
tatatititutu....

No comments:

Post a Comment